Proces sušenja je u potpunosti automatizovan. Temperatura i relativna vlažnost definisane tehnološkim zahtevima sušenja se prate u potpunosti i održavaju na željenom nivou, po unapred zadatom programu.
Korišćenjem sušara iz našeg programa optimizuju se procesi u proizvodnji hrane i poboljšava kvalitet dobijenih proizvoda. Uz smanjenje potrošnje energije, ove sušare štite i ne zagađuju životnu sredinu, a pogodne su za domaćinstva i preduzeća, jer omogućavaju raznovrsnost u proizvodnji i eksploataciji.
Kondenzacione sušare rade na bazi izmene toplote uz pomoć toplotne pumpe. Kod ovih sušara se postižu nešto niže temperature, do 60 °C, pogodne su za sušenje seckanog voća i povrća, kao i bilja. Kvalitet sušenja u ovakvim sušarama je izuzetan, iako je sušenje nešto sporije nego kod klasičnih sušara.
Sušare su komorske, kontejnerskog tipa, kapaciteta od 300 kg i 1500 kg.