Sušenje voća i povrća

Trenutno ne primamo porudžbine za ovaj tip sušara!Vaš Nigos-elektronik

Sušenje voća, povrća, bilja i ostalih prehrambenih proizvoda.

 

Kondenzaciona sušara zatvorenog tipa sa toplotnom pumpom.

 

Visok kvalitet proizvoda – sušenje na temperaturi do 55C (max 60C)

 

Kapacitet: 300-1500kg

Sušare za voće, povrće i lekovito bilje iz naše proizvodnje, tipa SV, spadaju u komorske sušare zatvorenog tipa, u kojima se vrši kondenzaciono sušenje sa toplotnom pumpom. Ove sušare predstavljaju rezultat potpuno novog, savremenog prilaza sušenju navedenih proizvoda, radi dobijanja zdrave i visokokvalitetne hrane.

Ovaj način sušenja ima brojne prednosti:

 

  • Zadržava visok kvalitet materije, u pogledu boje, ukusa, mirisa, nutritivne vrednosti itd.
  • Ušteda električne energije 3-5 puta
  • Mogućnost postizanja vrlo niske vlažnosti
  • Visok stepen automatizacije
  • Visoka higijena proizvoda
  • Jednostavna instalacija, upotreba i održavanje

Proces sušenja je u potpunosti automatizovan. Temperatura i relativna vlažnost definisane tehnološkim zahtevima sušenja se prate u potpunosti i održavaju na željenom nivou, po unapred zadatom programu.

 

Korišćenjem sušara iz našeg programa optimizuju se procesi u proizvodnji hrane i poboljšava kvalitet dobijenih proizvoda. Uz smanjenje potrošnje energije, ove sušare štite i ne zagađuju životnu sredinu, a pogodne su za domaćinstva i preduzeća, jer omogućavaju raznovrsnost u proizvodnji i eksploataciji.

 

Kondenzacione sušare rade na bazi izmene toplote uz pomoć toplotne pumpe. Kod ovih sušara se postižu nešto niže temperature, do 60C, pogodne su za sušenje seckanog voća i povrća, kao i bilja. Kvalitet sušenja u ovakvim sušarama je izuzetan, iako je sušenje nešto sporije nego kod klasičnih sušara.

 

Sušare su komorske, kontejnerskog tipa, kapaciteta od 300kg i 1500kg.